Se: PM skal avvente standardprober tidligere enn å avgjøre Rosianne Cutajars fremtid

se:-pm-skal-avvente-standardprober-tidligere-enn-a-avgjore-rosianne-cutajars-fremtid

Høye statsråd Robert Abela kan kanskje godt nå ikke skrive noen valg på tvers for parlamentarisk sekretær Rosianne Cutajar før etikkommisjonæren har avsluttet en etterforskning av hennes involvering i en kontroversiell eiendomsavtale.

Abela snakket til Times of Malta utendørs på Auberge de Castille mandag og sa at han ville ta en resolusjon om Cutajar når de fullstendige fakta hadde blitt fastslått av en selvstendig kropp.

Krav Kommisjonær George Hyzler har blitt bedt om oversikt a Times of Malta dokument til et 2019 eiendomsavtale som Cutajar angivelig har formidlet lån med betalingsanmerkning knuste mistenkt Yorgen Fenech.

Robert Abela sier at han vil komme nærmere inn på resultatene av en standardundersøkelse av juniorminister Rosianne Cutajar. Video: Ivan Martin

“Jeg er utdannet om at kommisjonæren for standarder i offentlig eksistens sannsynligvis vil undersøke, og så når kommisjonæren kommer til sin konklusjon, vil jeg sannsynligvis være i en nærmere klemme for å ta valg,” sa hun.

“Hvis hun kjøpte pengene – noe, fra det jeg ble lært dagen tidligere enn på nåværende tidspunkt, benekter hun – så vil det sannsynligvis være ett tema. Dette kan noen ganger være åpenbart av kommisjonæren for standarder. Vi beundrer institusjonenes valg. “

Selv om vi antar at avtalen endelig falt av, hadde Cutajar, på det tidspunktet en parlamentslån med betalingsanmerkninglem, angivelig allerede fått betalt € 46, 500 kostnad av eiendomsforhandleren, Joe Camilleri.

Oppfordrer til å trekke seg

Papirarbeid sett av Times of Malta avslører Camilleri jager nå juniorministeren for pengene at han angivelig ga henne i hente for et måltid på en restaurant i Valletta.

Cutajar bestrider påstandene og har insistert på at hun har konsekvent handlet etisk .

Abela ba om han trodde Cutajar, og sa igjen at han ville avvente avslutningen av den etiske sonden.

Forespurt om det i utgangspunktet var akseptabelt for et lån med betalingsanmerkninglem av sitt parlamentariske samfunn å gi eiendomsmeglerfirmaer og trygge penger i retur, sa Abela at han forsto at Cutajar pleide å tilbakevise problemet.

Abela slo også mot opposisjonsleder Bernard Grech etter hans oppfordringer om at Cutajar skulle trekke seg eller bli sparket av høyeste minister.

Han beskrev Grech som en “seriell skatteunndriver”, og “mesteren” i å ikke deklarere inntekt, og sa at det pleide å være bemusende at PN-lederen tidligere tok utfordringer lån med betalingsanmerkning påstander om at det samme hadde vært utført av et lån med betalingsanmerkninglem av lederbenkene. Hans formidling pleide å være en referanse til PN-lederens skatteregelmessigheter.

I den mellomliggende tiden sa den nasjonalistiske anledningen at bedre enn 24 timer av den grunn som registrerer først brøt, hadde den høyeste ministeren nå ikke tatt noen bevegelse i motstand mot Cutajar.

Offentlig henvendelse påvirker

Den ulykkelige helsefaglige eiendomsavtalen viser også den offentlige etterforskningen som er siktet for å ha en undersøkelse om hvorvidt transporten utførte en karakteristikk i Daphne Caruana Galizia.

Advokat Pierre Lofaro hadde representert eieren av eiendommen i avhør og er gift lån med betalingsanmerkning Abigail Lofaro, en av hver av de tre dommerne som leder undersøkelsen.

Mandag utstedte resolusjonen en erklæring som erklærte at hun hadde konsultert de forskjellige deltakerne i henvendelsen og observerte ingen grunn til å si opp seg selv.

Abela sa at dokumentet i eiendomsavtalen pleide å være ment å undergrave integriteten til den offentlige etterforskningen.

Den høyeste ministeren har selv vært i konflikt lån med betalingsanmerkning henvendelsen etter at den ikke klarte å oppfylle en sluttdato han hadde huset den til tidligere denne måneden.

Uten referanse til dette appellerte han mandag til klikket nå for ikke å “legge til rette for overgrep” på den offentlige etterforskningen.

Ærlig journalistikk priser penger. Forsterk Times of Malta for en espresso.

Forsterk oss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *