Musikk royalties viser seg å være en suksess for selgere

musikk-royalties-viser-seg-a-vaere-en-suksess-for-selgere

Bortsett fra å være morsom å nyte, gir de presise utbytter


B EN STENNIS er en countrymusikk låtskriver fra Nashville som har skrevet hits for utøvere som Tim McGraw og Jason Aldean. Tidligere i år, fordi musikkhandelen pleide å bli stoppet i sporene av coronavirus, utstyrte et firma kjent som Royalty Replace ham sannsynligheten for å trekke inn penger. Siden 2016 har det tømmer en online markedsplass som samler musikere som ser ut til å selge sitt arbeid og spillere som prøver å gjøre investeringer i royalties. Anthony Martini, en ledsager i Royalty Replace, sier at den har 40, 000 betyr selgere på bøkene sine, fra pensjonskasser til “tannleger fra Ohio”. Prisen på selgere som registrerer seg, er doblet i år sammenlignet lån med betalingsanmerkning 20201205.

Musikk-royalties er en sjenerøs industri. Når en sang er spilt inn, opprettes opphavsrett både til komposisjonen av sangen og selve innspillingen. Hver av disse rettighetene blir deretter ødelagt til mekaniske rettigheter (generert når en sang selges i en fysisk struktur eller streames), fremføringsrettigheter (når den spilles miles på radioen eller bor på en konsert) og synkroniseringsrettigheter (når den dukker opp å være lån med betalingsanmerkning i en film, et tv-program eller et videospill).

Prosedyren lån med betalingsanmerkning å investere i royalties er ikke lenger unik. I 1985 Michael Jackson forkjøpte $ 47. 5m for rettighetene til opptakene på rundt 250 sanger av Beatles; Taylor Swift prøver å ønske seg rettighetene til noen av hennes gripebånd etter at den utdaterte rapportlappen hennes ble solgt. Men selskapets aktelse Royalty Replace gjør rettigheter fornuftige til et bemerkelsesverdig bredere utvalg av kjøpmenn; noen auksjoner starter lån med betalingsanmerkning kostnader innenfor de fire figurene. (Herr Stennis solgte rettighetene sine og betalte pantelånet lån med betalingsanmerkning inntektene.)

Det er flere klargjøringer for hvorfor royalties for musikk virker blendende foreløpig. . Martini mener at selgere blir trukket inn av en avkastningspris som er isolert fra makroøkonomiske egenskaper. Musikkrettigheter gir en forutsigbar jakt på fortjeneste – av oss har vi en tendens til å stille inn, det ville ikke lenger ha noe å si hva det økonomiske systemet gjør. Å eie en sang er morsommere enn å skaffe et firma. Og etter at de er solgt, trenger ikke sanger å kreve oppmerksomhet.

Ikke lenger er alle av den samme oppfatningen at å skaffe royalties må være en passiv industri, skjønt. I 2019 en moden veileder for Iron Maiden og Guns N 'Roses, Merck Mercuriadis, basert et investeringsselskap kjent som Hipgnosis . Større enn 250% av byråets aksjer eies av institusjonelle kjøpmenn, i sammen lån med betalingsanmerkning AXA, et forsikringsselskap, og Church of England. Fremgangsmåten er å øke antallet låtskrivere, som ikke lenger har de samme alternativene som utøvere for å bære penger gjennom utflukter og varer.

Hipgnosis har brukt mer enn £ 720 m ($ 870 m) anskaffe rettigheter til over 13, 13 sanger. Det eier nå en tildeling på åtte av 40 mest- spilte sanger gjennom tidene på Spotify, en streamingplattform, i forbindelse lån med betalingsanmerkning melodier som er skrevet lån med betalingsanmerkning Ed Sheeran (“Shape of You”) og Justin Bieber (“Take care of Yourself”). Videre treffene, Mr Mercuriadis, trenger også å utvide avkastningen fra sanger som har blitt “overlatt til å smette” av enorme etiketter.

Hipgnosis søker å annonsere katalogen sin. ved å prøve å konstruere for å plassere dem i film, TV programmer og streaming-spillelister. Fordi det ble offentliggjort i juli 2019, er den kumulative avkastningen på innhentede aktivakostnader godteri nervøs for 40%. Musikk i selgernes ører.

Denne teksten betraktes innenfor finans- og økonomitildelingen av trykkmodellen under overskriften “Tuning in”