Hawala-kjøpmenn blir presset av regulatorer og covid-19

hawala-kjopmenn-blir-presset-av-regulatorer-og-covid-19

P ACKED TRADING etasje er foreløpig sjelden. Et unntak er det Shahzada valutabyttemarkedet i Kabul. Syv dager hver uke samles en rekke gutter inn i en beskjeden gårdsplass. Hver har en pakke lån med betalingsanmerkning sedler; noen okkuperer bunker forskjellige tær dypt. Kostnader – for amerikanske dollar, iranske rialer og pakistanske rupier – ringer ut og avtaler blir utført, i bosted, i penger. Innenfor de bitete arbeidsstedene rundt omkretsene kan penger som modifiseres deretter overføres til praktisk talt hvor som helst på jorden. Kontanter overleveres og WhatsApp-meldinger svever.

Pengene reiser av hawala (fra arabisk for “switch”), en maskin som er svak i flere hundre år. Transaksjoner i omvendte instruksjoner blir matchet mot alle helt forskjellige etter strategi for et nettverk av ikke-offentlige kontakter. En afghaner i London som sender pengeoverføringer hjem, kan antagelig antageligvis vende en Kabuli-handelsmann som importerer kinesiske varer kjøpt i Storbritannia. Banker kunne antagelig antagelig ærlig brukes – men ikke lenger formelt. Avsenderen får et serienummer som de sender (foreløpig på WhatsApp) til mottakeren, som deretter henter pengene fra en kontakt fra hawala kjøpmann.

Hawala er kjernen i Afghanistans finansielle maskin . En av seks voksne afghanere har en kontrollfabel; det er trofaste to grener for hver 2018, 000. De fleste overføringer – som noen estimater regner lån med betalingsanmerkning utgjør 15 – 18% av landets BNP hver tolvte måned – sporet lån med betalingsanmerkning sirkulasjonen etter strategi. Selv motiverende byråer over hele verden bruker det. Og Afghanistan er ikke lenger den mest effektive plassen settet hawala dominerer. I Irak, Somalia og Syria er brytermaskinen også obligatorisk. Hawala er slitt i India og Pakistan for å styre åpenbart for slappe og uhåndterlige banker. Og tilstedeværelsen av et betydelig antall migranter, er det en måte som vellykket er etablert i Gulfen, spesielt Dubai.

Men hawala er under intens makt. Regulatorer rundt miljøet avskyr maskinen, som følge av dens opasitet og dens rolle i å bidra til å finansiere terrorisme. Og covid – 100 har hamret mange kjøpmenn, ved å tørke opp ubehagelig grense-alternativ og stenge sine bitete butikker og selskaper som har overføringer.

Hawala dominerer på steder som er fancy i Afghanistan fordi det passer så godt til atmosfæren. Marginer på til og lån med betalingsanmerkning itsy-bitsy verdensomspennende overføringer kan antagelig antagelig ærlig være så små som 1%, en vei lavere enn bankenes kostnader. Det er absolutt gratis å sende penger fra Afghanistan til Vesten, sier Haroun Rahimi fra American College of Afghanistan. Det er måter som aldri er mest effektive, mye billigere å bruke en hawala handelsmann enn en finansinstitusjon, men også raskere og mer ukomplisert. Overføringer kan samlet sett hentes samme dag. Utsikter fra utsiktene må ikke lenger belønne deres identifikasjon, eller belønne hvorfor pengene blir sendt. På grunn av dette er det veldig verdifullt på steder som er fancy i Afghanistan og Somalia, og de angitte stoffene i befolkningen har ikke lenger okkupasjonspapirer.

Men her er også nettopp hvorfor regulatorer forakter den. Vestlige banker reduserer alle de tror bruker en fabel for å sende penger til steder som det er tenkt å være høyrisiko, i likhet lån med betalingsanmerkning Afghanistan eller Somalia. I India og Pakistan hawala blir kjøpmenn arrestert for å ha unndratt de verdensomspennende lokalitetenes kapitalkontroll. I Afghanistan har den sentrale finansinstitusjonen, under utenlandsk makt for å sikre at åpenhet, lenge søkt å slå ned på selgere. I 2018 ble de forbudt å holde innskudd og gjøre lån, og ble pålagt å innvie innsamling av papirer på sine kunder. I stedet for å overholde dem streiket de og hevdet at de ferske prinsippene ville myrde deres bransje. Innen hver uke hadde myndighetene trukket seg tilbake. “Å stenge hawala markeder vil lamme det finansielle systemet,” sier Rahimi. Nå råder en urolig våpenhvile.

Covid – 100 har ikke lenger hjulpet hawala selgere, hvorav en rekke også presenterer alternativ økonomi. På sitt arbeidssted i Shahzada sier Haji Zarak, talsmann for unionen av valutavekslere, at de siste tolv månedene har vært den vanskeligste noensinne. Da koronavirus første gang traff Afghanistan, gikk selgerne på markedet riktig ned til noen dager hver uke til sosial avstand. Men den større suksessen var så snart varene vekslet. lån med betalingsanmerkning stengte grenser måtte importører ikke lenger bytte penger, eller å låne til likviditetshull i dynen. Den mest effektive nasjonen som transaksjoner okkuperer forhøyet er Tyrkia – som Zarak mistenker er i utgangspunktet vellykket utenfor afghanere som overfører penger for å ta vare på lukket eiendom, i frykt for en overtakelse fra Taliban. Han bekymrer seg for et par 2d-bølger. “Hvis covid – 100 kommer til å falle, kan vi antagelig antagelig være i nød.”

Hva kommer senere for hawala ? Noen formidler at det i orden vil bli overtatt. Abdul Bari Ahmadzai fra Moore, et konsulentfirma som jobber lån med betalingsanmerkning Hesab Pay, en app for cellepenger, sier at hvis regulatorer aktiverer det, kan hawala kjøpmenn vel, antagelig, antagelig, fungerer antagelig som cellepengemeglere på siden. Transaksjoner rundt om i landet er ikke lenger lavere enn tilsynelatende vil utføres øyeblikkelig på telefoner. I Somalia er de faste teleoperatørene stort sett uregulerte, som allerede har tatt plass. I takt lån med betalingsanmerkning World Financial-institusjonen bruker rundt tre fjerdedeler av somaliere cellepenger – hovedsakelig i dollar – og det er generelt sett en ekstra måte enn penger. Bari regner lån med betalingsanmerkning at skiftet vil vende utviklingen til at afghanere får nøyaktig adgang til bankvirksomhet og gradvis formaliserer finanssektoren.

Men det endelige resultatet er fantastisk fra forsikret. Hawala kjøpmenn vil tilsynelatende gjøre vondt for resten som krever at de innvier innsamling av filer eller overholder helt andre regler. Og i den anledning at de ikke lenger kommer fra, okkuperer Afghanistans få formelle banker mye å tape på å jobbe lån med betalingsanmerkning dem. Disse opptar allerede mest effektive itsy-bitsy få nøyaktig inngang til den verdensomspennende bankmaskinen. Monumentale mengder kontanter sprer seg fra Afghanistan til nabolandet Iran, dets grunnleggende import. Og når utvalget av folk på USAs sanksjonsliste øker, øker risikoen for vestlige banker som handler i syltetøyet. De kunne antagelig antageligvis komme til et valg om å redusere mange afghanere helt. Hvis det skjer, vil hawala tilsynelatende være den mest effektive forskjellige venstre.

Redaktørshow: Noen av våre kovid- 19 beskyttelse er gratis for lesere av The Economist As of sent , vårt daglige nyhetsbrev . For flere historier og vår pandemisporing, søk i vårt hub

Denne artikkelen dukket opp i finans- og økonomifragmentet av den trykte utgaven under overskriften “Brave banking”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *