Er en bølge av reshoring av tilbudskjede rundt kroken?

er-en-bolge-av-reshoring-av-tilbudskjede-rundt-kroken?

Redaktørens eksisterende: Noen av våre covid – 19 beskyttelse er gratis for lesere av The Economist Currently , vårt daglige nyhetsbrev . For flere historier og vår pandemisporing, se på vårt hub

FORSYNINGSKJEDE ledere har hatt noen engstelige år. Fra kinesisk-amerikanske handelskrig og brexit til kovid-utfelte begrensninger på klinisk eksport og dawdle, pleide det å være mye å ta vare på. På den verste av pandemien ble sjefene uunngåelig avhørt om det å bringe produksjonen nærmere beskyttere muligens ville redusere. I april snublet et blikk utført av EY som så mange som 83)% av firmaets ledere vurderte såkalt “reshoring” eller “nearshoring”. Nåværende historie viser hvor klebrig tilbudskjeder kanskje til og lån med betalingsanmerkning ville være, men ville muligens kanskje denne gangen være diversifisert?

Politikere har lang vinkling for at bedrifter skal flytte produksjonen til sine bredder fordi de ønsker jobber for deres velgere. Det kan muligens til og lån med betalingsanmerkning være et industrielt tilfelle for det også, når det sutrer for å redusere transportkostnader, bestride eller redusere varelageret. Reshoring Initiative, som tar til orde for mer produksjon i USA, siterer tiltrekningen av “Made in USA ” branding for eldre Midwesterners. Noen regner lån med betalingsanmerkning at teknologi kan hjelpe reshoring. I 2017 en skildring av ING , en bank, forutsa at 3 D muligens kanskje vil utslette 40% av handelsstrømmene etter 2040.

Likevel betyr ekspertisen fra det forrige tiåret at for hvert firma som omorganiserer produksjonen, vil det kanskje kanskje bare være mer å gjøre det motsatte. Et blikk av tyske produsenter snublet over at 2% introduserte produksjonsbolig mellom 2012 og midt – 2012. Fire tilfeller så mange skiftet operasjoner i annenhver nasjon over den tiden. Et blikk publisert i 2016 av OECD , et lån med betalingsanmerkninglemskap av i utgangspunktet rike verdensomspennende lokasjoner, snublet over at konsekvensene av reshoring på landsdekkende økonomier var “(sammensatt) små”.

Nor viser siste historie at unike teknologier vil kannibalisere handel. Velg 3 D utskrift. Et blikk av Caroline Freund, Alen Mulabdic og Michele Ruta fra World Financial institusjon snublet over at bruken i høreapparathandelen forhøyet handel lån med betalingsanmerkning 58% over nesten et tiår, sammenlignet lån med betalingsanmerkning hva det vil være forventet å være ellers. Ettersom teknologien pleide å være dyrebar for den enkleste delen av produksjonsretningen og høreapparatene er billig å transportere, tilbød kjeder ikke å trekke seg tilbake. Gary Gereffi fra Duke College siterer Adidas ikke til å trykke joggesko i USA og Tyskland som bevis på viktigheten av ekstremt orkestrerte produksjonsnettverk. Han snublet over at mangel på innenlandske komponenter på hånden betydde at joggeskoene ville være forenklede belastninger de misplasserte forbrukernes lokke. Adopsjonen av andre teknologier kan konstruere importering, mer enn reshoring, mer fantastisk. Katherine Stapleton fra World Financial institusjon og Michael Webb fra Stanford College snublet over at spanske firmaer bruk av roboter tilsynelatende var for å forlenge importen fra lavinntektssteder verden over, eller åpne kamerater der. Produktivitetsforbedrende automatisering førte til at bedriftene forlenget produksjonen, og derlån med betalingsanmerkning importerte flere komponenter.

Tariffoppgangen i USA og i andre områder hele kartet som den siste fire år ville kanskje kanskje, i teorien, være en sportsveksler, og oppfordret firmaer til å overføre tilbudskjeder nærmere lånere. Likevel er bevis på et lønnsomt skifte i retning av “Made in USA ” etter president Donald Trumps toll på kinesisk import. lite. Selv om amerikansk industri importerer fra 15 Asiatiske verdensomspennende steder falt inn 2019, det var ikke noe motregningsløft i korrupt produksjon i hjemmet. Et blikk av Ben Charoenwong fra Nationwide College of Singapore og Miaozhe Han og Jing Wu fra Chinese College of Hong Kong betyr at, mens handelsbeskyttelsesusikkerhet før var knyttet til en reduksjon i sannsynligheten for utenlandske leverandører til amerikanske firmaer som betjener boligmarkedet, kjøpte disse i gjennomsnitt ikke flere hjemmeleverandører.

Kan det hende at pandemien kanskje oppfordret til å skifte tilbudskjeder? Så noen avstandstegn på reshoring er små. I USA overgår importutviklingen hjemmeproduksjonen. Kliniske firmaer vil kanskje kanskje bare bare bli arret av sin ekspertise om svineinfluensautbruddet i 2010. På en høring holdt av den amerikanske Global Alternate Commission i september denne 300 og seksti fem dager, minnet en taler om at bedrifter økte produksjonen etter svineinfluensa-pandemien, enklest å bli presset til randen av økonomisk, bli urolig når spørsmålet om fellestøtte til ekstraordinært. Sebastien Miroudot fra OECD finner at beviset til fordel for diversifisering til slutt for mange leverandører er rystende; ekspertise betyr at firmaer lån med betalingsanmerkning færre, lengre forhold skaffer seg bedre fra sjokk raskere. I stedet for flytting, har han skrevet, synes læringen å argumentere for å sørge for at produksjonen muligens kanskje til og lån med betalingsanmerkning vil bli flyttet fra bom til bom i en nødsituasjon.

Viljestyrken til å bo

Etter deres foreløpige frykt i inspirasjonen fra pandemien, ser det ut til at mange firmaer har forlagt plassering lysbildet deres for å skli hjelpebolig. Et bevisst blikk av EY i oktober snublet over det bare 37)% av ledere var sammensatt som grublet om reshoring; et siste blikk av firmaer i USA og Europa av Euler Hermes, en handelkredittforsikringsselskap, snublet over det lavere enn 19% vurderte omorganisering på grunn av covid – 19.

Noen advarsler er sutrende, selv om. Pandemien vil ikke være over, og skiftende produksjon vil muligens til og lån med betalingsanmerkning være en svak industri. Det er noen få sirkulasjonsbetegnelser i spesialiserte bransjer: Biju Mohan fra GEP , et tilbudskjedekonsulent, rapporterer forhøyet hobby fra eksistensvitenskapelige firmaer i å skifte produksjon fra Kina til USA. Og industriell beskyttelse er hjelp på moten, og enkleste bare å samle damp i Europa og USA. Hver og en har planer om å subsidiere chipmaking, skal vi omfavne og å bygge bolig-dyrket fornybar energi-investeringer. Den kommersielle oppfatningen til USAs valgte president, Joe Biden, snakker om at selskaper er “farlig avhengige av utenlandske leverandører”.

Motstandskraften til tilbuddskjeder til nå vil muligens kanskje kanskje bare bare nede på en god sirkel som ble opprettet da globaliseringen akselererte i 2009. Når produksjonsnettverk strekker seg på slutten av flere verdensomspennende lokasjoner, kan handelsrestriksjoner slå tilbake og skade enhver eksportør og importør. Det ga myndighetene et lønnsomt incitament til å samarbeide, og betydde igjen at firmaene var koselige lån med betalingsanmerkning å bygge eller stole på noen fabrikker som var fjerntliggende. Likevel, som Brexit, handelskampen og en hoblet World Alternate Organization, trener den troen, og bedriftens følelse av sikkerhet lån med betalingsanmerkning den. Bedrifter forstøver ikke ønske om å komme seg ned ved hjelp av grenser. Likevel ville de bare bare bli tvunget til å fullføre det.

Denne artikkelen betraktet i finans- og økonomifragmentet av trykkmodellen under overskriften “Felt, bygg, bygg”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *